Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/vhosts/lifewinterswijk.nl/httpdocs/wp-content/themes/Divi/includes/builder/functions.php on line 5079 Geschiedenis LIFE Winterswijk

GESCHIEDENIS VAN DE GEMEENTE

Pinkstergemeente Kandil Emas is in 1998 begonnen als huisgemeente bij de oud-voorgangers thuis. Eli & Francien Pietersz hielden elke week een eredienst om het gezin te blijven stimuleren in het geloof. Binnen enkele maanden begon het aantal mensen te groeien, waardoor ze naar een ander gebouw moesten verplaatsen. Een half jaar later ontving de voorganger een Woord uit Zacharia 4:6, waar staat; “Niet door kracht noch geweld, maar door mijn Geest,” zegt de Here der heerscharen! Naar aanleiding van deze tekst is de gemeente voortgezet. In 1999 werden Eli & Francien Pietersz officieel ingezegend als voorgangers en hebben tot september 2016 trouw in hun ambt gediend. Het voorgangersambt op 18 september 2016 overgedragen aan Mishaël (de zoon van Eli en Francien) en zijn vrouw Manon Pietersz.

De naam Kandil Emas
De naam Kandil Emas komt vanuit de Indonesische taal en betekent  ‘Gouden Kandelaar’. Zacharia 4 spreekt over de Gouden Kandelaar en hierdoor werd de oud-voorganger geïnspireerd om de gemeente specifiek deze Indonesische naam te geven.

LIFE Winterswijk
De naam van onze kerkgemeente is sinds 2 september 2017 gewijzigd van Kandil Emas naar LIFE Winterswijk! LIFE staat voor het Leven. We hopen een gemeente te zijn daar waar het Leven door Jezus Christus kan worden ontvangen en kan worden (uit)gedeeld! Hij is immers de weg, de waarheid en het Leven (John 14:6)!